2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Super traški vištiena

                       Ar teko ragauti tos skanios ir be galo traškios vištienos restoranuose "KFC"? Tai šis receptas puiki alternatyva mėgstantiems greitus vištienos užkandžius. Sultingi ir aromatingi vištienos gabaliukai tiks ir patiks net ir išrankiausiam skoniui.

                                Reikia turėti: 
                                3 vnt. kiaušinių;
                                1/3 puodelio vandens;
                                4 puodeliai miltų;
                                po žiupsnelį maltų juodųjų ir aitriųjų pipirų, druskos pagal skonį;
                                kario ar kitų mėgstamų prieskonių skirtų vištienai;
                                1 puodelis natūralaus jogurto (arba kefyro);
                                aliejaus virimui;
                                1 vištiena susmulkinta į dalis.

                                 Eiga:
                    Jeigu planuojate gaminti pietums, tuomet rekomenduoju vištieną užsimarinuoti iš vakaro. Tam reikia, vištienos gabaliukus užpilti jogurtu arba kefyru. Išmaišyti ir palikti šaldytuve, arba bent porai valandų.
                       Dubenyje išplakite kiaušinius su įvairiais prieskoniais bei vandeniu. Miltus sumaišykite su kariu arba kitais mėgstamais prieskoniais. Vištienos gabaliukus galite suberti į miltų mišinį arba pačius miltus supilti į maišiuką ir  į jį sumesti vištieną, maišiuką išpurtyti kartu su mėsa. Tokiu būdu vištienos gabaliukai tolygiai "apsigaubs" miltų "marškinėliais". Šią procedūrą atlikti reikia 2 kartus (t.y. vėl merkti į plakinį ir į miltus).
                       Įkaitinkite aliejų, dėkite po vištienos gabaliuką į jį. Kepkite apie 15-18 min.  arba iki kol įgaus gražų auksinį atspalvį. Labai būkite atsargūs kepdami mažus gabaliukus, jų laiką kiek sutrumpinkite, kad šie nesudegtų. Nusausinti riebalus galite gabaliukus padėję ant servetėlės.
                                 SKANAUS!!!!


Recepto šaltinis iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą