Tikrai pritariu, jog jie labai greitai paruošiami ir nereikia visiškai kiaušinių. Tirpstantys burnoje, šlapi ir aromatingi. Labai turtingas šokoladiniu skoniu.
Ingredientai:
370 g miltų
400 g cukraus
60 g kakavos milteliai
14 g kepimo miltelių
6 g druskos, galite dėti dar ir vanilinio cukraus
240 ml aliejaus
470 ml šalto vandens ar silpnos kavos.
Eiga:
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus produktus ( miltai, cukrus, kakava, kepimo milteliai, druska ), padarykite duobutę ir supilkite aliejų. Pamaišykite ir iš lėto pilkite vandenį. Viską intensyviai sumaišykite. Jeigu reikia formas ištepkite aliejumi. Aš naudojau silikonines, todėl netepiau. Tešlą pilkite į formas, tik po pusę, nes kepant keksiukai pakils. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Štai ir viskas. Keksiukams leiskite pravėsti, išimkite iš formelių, pabarstykite cukraus pudra, ir galite mėgautis nuostabiu skoniu.
Recepto šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą