2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Čili sriuba

               Aš esu pamišus dėl aštraus maisto. Man jis dieviškai skanus. Ši čili sriubytė mano pati mėgstamiausia. Ją dažnai gaminu, todėl nekantrauju receptuku pasidalinti ir su jumis. 
                         Ingredientai:
                         600 g. jautienos faršo (galima maišyti su kiauliena);
                         200 g. sūrio (olandiško);
                         indelis konservuotų pupelių;
                         čili pipirai (malti);
                         "Taco" prieskoniai 2 pak.;
                         Česnako 2-3 skiltelės;
                         Kečupo 100 g.
                         Druskos.

                         Gamybos eiga: 
                     Maltą jautieną pakepinu keptuvėje be aliejaus, ji pati išskiria savas sultis, todėl jose puikiai mėsa pasitroškina. Pamaigau, kad nebūtų didelių gabaliukų. Tada suberiu "Taco" prieskonius, viską gerai išmaišau. Tada aš mėgstu pusę troškintos mėsos sutrinti blenderiu, ir sumaišyti su kita mėsos dalimi, kad jaustųsi mėsos gabaliukai. Įspaudžiu česnako skilteles, užpilu truputėliu vandens, įberiu pagal norą čili pipiriukų, druskos,  kečupo ir dar pakaitinu ant nedidelės ugnies. Galiausiai sudedu pupeles, viską išmaišau, sriuba pas mane ganėtinai tiršta. Prieš patiekimą pabarstau tarkuotu sūriu. Skrudinta balta duonelė su sviestu, česnaku ir žolelėmis neatsiejama šio patiekalo dalis, be duonelės šios sriubos neįsivaizduoju :)

2 komentarai:

  1. viskas neblogai bet keciupo nereik visai ir tako gal vieno ustenka nes labai suri gaunas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. As tai darau siek tiek kitaip taco prieskoniu nededu, o is pipiru, tai naudoju habanero pipirus :)

    AtsakytiPanaikinti