2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Česnakinė pynė

             Nuostabaus skonio, grožio ir estetinio įvaizdžio. Mane ji labai sužavėjo, ir netik mane, bet ir mano šeimyną. Subtilaus ir pikantiško skonio tiks prie įvairių sriubų, troškinių. Tikrai verta pabandyti, man ir pats pynės procesas labai patiko :)
            Taigi, ko Jums prireiks:
            • 350 ml vandens;
            • 25 g šviežių mielių (tinka ir sausos);
            • 500-600 g miltų; 
            • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
            • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
            Įdarui:
            • 75 g sviesto;
            • 2-3 skiltelės česnako; 
            • Prieskoninių žolelių

             Gamyba:
             Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, įberkite druskos, cukraus, ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 15 minučių. Tada suberkite persijotus miltus (po truputėlį), ir minkykite tešlą, ji turi būti minkšta ir elastinga. Tada palikite ją pailsėti maždaug 1 valandai. 
              Įdarui naudokite kambario temperatūros sviestą. Smulkiai kapotas žoleles ir traiškytą (smulkintą) česnaką sudėkite į sviestą. Viską gerai sumaišykite.
              Galiausiai stalą pabarstykite miltais ir kočiokite lakštą, jį kruopščiai ištepkite sviesto ir žolelių mišiniu. Pynės sukimo principas toks, kaip nuotraukoje.
             Palikite dar kad pynė pakiltų (maždaug 10-15 min.), ir tada kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 30 min. 
             GERO APETITO!!!!!!


Recepto šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą