Reikia:
600 g jautienos išpjovos, tiks ir kiaulienos nugarinė;
pagal skonį druskos, juodųjų pipirų;
2 svogūnai;
aliejaus;
vandens (pagal poreikį);
2 lauro lapai;
1-2 šaukštai miltų;
2-3 morkos;
petražolių, salierų;
2-3 šaukštai grietinės.
Gamyba:
Mėsą supjaustyti porcijiniais gabalėliais. Pamušti, padruskinti ir papipirinti. Įkaitintame aliejuje greitai apkepame mėsytę. Tuo tarpu kitoje keptuvėje ar nedideliame puode su aliejumi pakepinam tarkuotas morkas, paberiam pjaustyto svogūno, petražolių ir saliero. Apkeptą mėsą sudėkite į daržoves, užpilkite vandeniu, pridėkite lauro lapų, prieskonių ir dar patroškinkite kol mėsa taps minkšta. Išimkite mėsą. O likusias daržoves sutrinkite trintuve iki vienalytės masės, sudėkite miltus (po truputį vis pamaišant), statykite ant ugnies ir karts nuo karto įpilus vandenuko maišykite, kad gautumėte tirštos konsistencijos padažą, pagardinkite grietine. Pilkite ant mėsytės ir skanaukite. SKANAUS.......
Recepto šaltinis iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą