2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Ryžių pūkučiai

                Esu tikra, kad paragavus, šie skanučiai paliks gerą įspūdį. Man skanu buvo juos valgyti ir kaip garnyrą prie kepsnio, ir vienus pamirkius į česnakinį padažiuką.
                Reikės: 
                3 puodelių virtų ryžių;
                puse puodelio tarkuotų morkų;
                puse puodelio tarkuoto sūrio;
                smulkintų petražolių;
                puodelis pieno;
                puodelis miltų;
                1 arbatinis šaukštelis mielių (sausų), druskos.
                Gamybos eiga:
                Sumaišykite visus ingredientus, švelniai. Tešla turi būti minkšta. Įkaitinkite aliejų, ir šaukštu dėkite į jį kepti pūkučius. Masės nuo šaukšto nuėmimui naudokite antrą šaukštą. Kepkite kol gražiai paruduos. Skanaus!!!!!!
     
Recepto šaltinis čia.

9 komentarai:

  1. Pamatęs šį receptą, sugalvojau dar vieną jo atmainą :) PVZ: tie patys 3 puodeliai ryžių, 1 svogūnas nu arba 2 :D, jei morkos tarkuotos tai svogūnai smulkiai supjaustyti, koki 2 šaukštai krakmolo, 3-4 šaukštai riebesnio majonezo, 3 kiaušiniai, druskytė, pipiriukai ir taip pat viskas iškepama aliejuje :) čia ne į temą, bet dažniausiai man tokie receptai " iš oro" pasiteisina :) o jūsų "Ryžių pūkučiams" manau labai daug skonio prideda sūris :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na šaunu, kad Jums kyla dar papildomų idėjų papildyti receptukus. Aš esu už kūrybingus ir sumanius žmogeliukus :) Jus pabandykit ir įvertinkit, aš tada taip pat išbandysiu jūsiškį variantą :)

      Panaikinti
    2. Pabandžiau iškart kai pamačiau:) , kadangi esu ryžių draugas, tai šie jūsų paplotėliai liuks :) savosios improvizacijos dar nebandžiau ir pats, bet išauš ir tam valanda :)

      Panaikinti
  2. Labas vakaras, Gal galit pasakyti, kokio turio mazdaug emetpuodeli? Aciu labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o sūris fermentinis ar koks?

    AtsakytiPanaikinti
  4. sweikute rytoj bandysiu pasidaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Parasykite recepta su kuo Galima ryziu pukucius valgyti, ten kazkos baltas padazas toj nuotraukoje , . laukiu recepto. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Padažas standartinis: majonezas, grietinė, česnakas, krapai.

      Panaikinti