Na šis skanėstas man labai primena vaikystę :) Gardus ir greitai pagaminamas desertas prie arbatos.
Reikia:
500 g. saldainių "Irisas" (neluptų);
180 g. sviesto;
100 g. nesaldintų kukurūzų.
Eiga:
Saldainius su sviestu sudėti į puodą ir kaitinti ant silpnos kaitros. Dažnai maišant leidžiame produktams išsilydyti iki vientisos masės. Sudėti kukurūzus, gerai išmaišyti ir perkelti į skardelę. Dedame į šaldytuvą 15-20 min. Ir ragaujame. SKANAUS!
Recepto šaltinis čia.
Irisų neluptų?kaip suprasti?
AtsakytiPanaikintiSu popieriukais :) Be popieriukų mažiau sveria.
PanaikintiO kukuruzus galima imti po viena ir valgyti ar jau pjaustyti reikia?
AtsakytiPanaikintiKaip norite, bet aš pjaustau :)
PanaikintiO ar galima vietoj irisų naudoti rudu kondensuotą pieną ?
AtsakytiPanaikintiAš esu bandžius su rududu, bet man jie nesusiklijavo, labai trupėjo ir teko valgyti po vieną kukurūzą. Girdėjau dar galima saldainius "karvutė" dėti.
PanaikintiLaba, O kukurūzu yra dviejų rūšių, tie dėžutėse kietesni, ir tokie permatomuose maišuose minkšti, tirstantys burnoje.. Kurie geriau? :)
AtsakytiPanaikintiSandra, aš naudoju maišeliuose ir nesaldžius.
Panaikintiniekur nerandu neluptu irisu, nu pipiec
AtsakytiPanaikintiTokių ir nerasi :) Reikia pačiai lupti. Bet labai tinka ir saldainiai "karvutė" man asmeniškai jie labiau patiko :)
Panaikinti.... skanestas mmmm....
AtsakytiPanaikintiGalimas ir kitas, šio skanėsto variantas, galima kondensuotą pieną virti vieną valandą ir užpilti ant kukurūzų (2 skardinės ant 1 didesio pakio kukurūzų), tada sudėti į norimą formą ir į šaldytuvą per naktį, ištraukus išversti ant tortinės ar lėkštės :)
AtsakytiPanaikintias toki darau tik dedu puse kiekio irisu ir puse kiekio zasu kojeliu saldainiu (jie su kakava) musu seimai taip daugiau patinka
AtsakytiPanaikinti