Sudedamosios dalys pagrindui (formai 24cm skersmens su nuimamais šonais):
250 g sausainių (paprastų pvz. "Gaidelis")
200 g tamsaus šokolado
100 g sviesto
1/2 puodelio kondensuoto pieno (recepte nurodyta buvo rududu, bet aš dėjau kondensuotą pieną)
1/2 puodelio grietinėlės 38%
Putėsiai su kondensuotu pienu:
2 pakuotės grietinėlės 38% (500 ml)
1 pakuotė vanilės pudingo (80 g)
2 šaukštai kondensuoto pieno
Glazūra:
150 g tamsaus šokolado
150 ml grietinėlės 38%
50g sviesto
Paruošimo būdas:
1. Į puodą kartu sudėti, šokoladą, sviestą, sutirštintą pieną ir grietinėlę. Puodą statyti ant ugnies nuolat maišyti, kad susidarytų vientisa masė.
2. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Sausainius sulaužome, tik nelabai smulkiai ir sumaišome su šokoladine mase.
4. Viską supilame į torto formą, kuri turi būti išklota maišeliu.
5. Paruošiame putėsius: išplakite grietinėlę su pudingo milteliais, o į pabaigą supilkite kondensuotą pieną.
6. Paskirstome putėsius ant sausainių masės, ir įdedame į šaldytuvą 1 valandai.
Pasiruošiame glazūrą:
7. Grietinėlę, šokoladą ir sviestą reikia išlydyti iki vientisos masės. Leiskite šiek tiek atvėsti ir užpilkite ant putėsių viršaus.
8. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų glazūra.
SKANAUS!!!!
Recepto šaltinis čia.
ZIAUREI SKANUS tik as dar deciau zelatinos i putesius nes man gavosi patizes ir reikejo kabinti su saukstu
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko. Aš tai ir pudingo to nedėsiu daugiau, arba jį paruošiu pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.
Panaikintio kodel neparasot tikslios normos, pvz. 1/2 puodelio grietineles, o kokio didzio tas puodelis ?
AtsakytiPanaikintiJola, puodelis tai 240 gr. (arba stiklinė) turiu omenyje standartinę.
Panaikintijau isbandeme tik dejau truputy zalatino skanumelis
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
Panaikintipudingo milteliu daugiau nedesiu, gadina visa skoni. jau geriau det grietineles standiklio, kad grietinele nebutu kose ir butu super tortas
AtsakytiPanaikinti