Be galo minkšti, ir tiesiog burnoje tirpstantys pyragėliai. Aš gaminau su žuvies, ir pikantišku įdaru.
Pyragaičiams reikės:
150 ml. vandens;
70 g. sviesto;
150 g. miltų;
1/3 arb. šaukštelis druskos;
2-3 kiaušiniai
Gamyba:
Užverdame vandenį kartu su sviestu ir druska. Nukeliame nuo ugnies ir palaipsniui pilame miltus, pastoviai maišykite. Maišome tol, kol masė atšoks nuo sienelių, ir susidarys vientisas gabalas. Tešlą paliekame maždaug 5 min. pravėsti.
Tada mušame po 1 kiaušinį, bet kitą muškite prieš tai tešlą gerai išmaišius (ir taip prieš kiekvieną įmušimą). Tešlai maišyti naudokite būtinai medinį šaukštą ar mentelę. Tešla turi būti pakankamai tvirta.
Ant skardos klokite kepimo popierių. Konditeriniu maišeliu ar tiesiog šaukštu formuojame pyragėlius (maždaug graikiško riešuto dydžio), aš dariau pailgus :) Stenkitės tarp jų daryti tarpus, nes pyragaičiai kepant išsipūs.
Kepti reikia iki 220 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje (~10min.), tada kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių, ir kepkite kol gražiai parus. Patariu orkaitės kepimo metu nedarinėti, kitaip pyragėliai sukris.
Iškeptus pyragėlius palikite kad atvėstų. O tuo tarpu galite pasiruošti įdarus.
Įdarai:
I variantas
1 šalto rūkymo žuvis (kurioje mažiau kaulų);
puselė arba maža galvutė svogūno;
1 kietai virtas kiaušinis;
majonezo (dedu iš akies).
Visus ingridientus susipjaustykite smulkiai. Sumaišykite su majonezu. Galite įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
II variantas
1 kietai virtas kiaušinis;
1 skiltelė česnako;
100 gr. olandiško sūrio;
majonezas.
Sūrį, česnaką ir kiaušinį sutarkuojame per smulkiausią sietelį. Sumaišome su majonezu.
Pyragėlį įpjaukite, ir į vidų dėkite po nedidelį šaukštelį įdaro.
SKANAUS......
Plikytų pyragaičių receptas iš čia.
kodel man tesla gavosi skysta :(
AtsakytiPanaikintiRasa, neįsivaizduoju kodėl. Aš gaminau dvigubą porciją viskas super. Gal ką atmatavai netiksliai?
PanaikintiGal 3 didelius kiaušinius įmušėte, gal užtektų 2, o gal miltai ne tos rūšies... Kartais priklauso ir nuo to...
Panaikintiman irgi labai skysta gavosi ir tik 2 kiausinius dejau.gal reikia deti tik trynius be baltimo????
AtsakytiPanaikintiTikrai keistai čia. Baltymas taip pat yra būtinas. Sakau, aš dariau dvigubą porciją ir dėjau kaimiškus kiaušinius vid. dydžio. O ar gerai išmaišote tešlą po kiekvieno įmušto kiaušinio? Nemuškite visų iš karto, maišyti reikia kol vėl sunkiai maišosi. O gal ir nuo miltų priklauso?
PanaikintiPriklauso ir nuo miltų ir nuo kiaušinio ir netgi kaip užplikinat tešlą.
Panaikintijūsų tešla nepakankamai buvo užplikyta, miltų nepamatavom tiksliai, svarbiausia darant eklerus tikslumas, daug metų juos darau, puikiai gaunasi, tik vietoje vandens visuomet pilu pieną.
Panaikintinu lygtai viskas gerai dariau.bandysiu si vakara dar karta.....
AtsakytiPanaikintio ar galima margariną naudoti vietoj sviesto, ar keičiasi kas nors?
AtsakytiPanaikintiNa manau, kad ir galima, nors bijau ką ir teigti. Dariau tik su sviestu. Gal atsiras, kurios gamino su margarinu, galbūt galės pakomentuoti?
Panaikintias darau su margarinu kepiniams.
PanaikintiTinka ir margarinas kepiniams
PanaikintiNoriu pasitikslinti, miltus sverti, teisingai, ne stikline matuoti
AtsakytiPanaikintiAš matavau inde, kuris yra sužymėtas gramais.
PanaikintiAr ilgai gali stovėti šie iškepti pyragėliai be įdaro?
AtsakytiPanaikintiNorėčiau šventėms iš anksto išsikepti
Manau laikant maišelyje turėtų išsilaikyti :)
Panaikintikai darote dviguba porcija, kepate dviejose skardose vienu metu? ar gerai iskeps abu aukstai iskart? ar geriau ispradziu iskepti, viena, o paskui kita skarda? :)
AtsakytiPanaikintiNe, dvejose tikrai nekepu. Kepiau vieną, po to kitą.
Panaikintijau įsitikinau, kad ką bekepčiau, visą laiką kepu po vieną skardą, tada rezultatas yra geriausias :)
PanaikintiAs pirmasyk pabandziau kepti su margarinu,visiskai paprastu,kuri tepame ant duonos,tiesiog dariau eksperimenta:))) gavosi super...
AtsakytiPanaikintiar kiaušinius į tešlą negalima mikseriu įmaišyti ?
AtsakytiPanaikinti