Tikrai pritariu Jurgitai, pas kurią ir radau receptą. Jie nuostabūs, minkšti, purūs ir puikaus skonio.
Tefteliams reikia:
500 g. maltos mėsos;
100 g. ryžių;
1 svogūnas;
1 šaukštas majonezo;
1 žalia morka;
mėgstamų prieskonių mėsai, druskos, pipirų.
Padažui reikia:
pusė stiklinės vandens;
2 šaukštai grietinės;
2 šaukštai majonezo;
4 šaukštai pomidorų padažo;
1 šaukštas miltų;
druskos, mėgstamų prieskonių.
Gamybos eiga:
Visų pirma išsivirkite ryžius, tik nepervirkite. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėkite tarkuotą morką. Kepant galite įberti druskos. Į mėsos faršą sudėkite kepintas daržoves, ryžius, majonezą, prieskonius. Gerai masę sumaišyti ir formuoti kukulius. Juos dėkite į skardelę. Tuo tarpu pasigaminkite padažą iš visų jam reikiamų ingridientų. Juo užpilkite kukulius. Uždenkite folija. Kepkite orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepant pabaigoje foliją galite nuimti ir dar pakepti apie 10 min. Patiekite su salotomis, ar troškintomis daržovėmis.
Gero apetito :)
butinai pabandysiu! aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiLabai rekomenduoju :) Skanu....
PanaikintiPADARISIU VAIKAMS VAKARENEI KAI GRIS IS DARBO
PanaikintiLabai skanu,aciu :)
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatytę :) Džiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiTai buvo musu vakariene, ir labai daug isejo! aciu uz puiku recepta! :) tik dar galvoju, kad i padaza ideciau svogunu.
AtsakytiPanaikintiKaip banandeliai, tik be kopusto.
AtsakytiPanaikintiĮ mėsą kiaušinių įmušt gal nepamaišytų?
AtsakytiPanaikintiGal ir nepamaišys. Tačiau ir be jo labai skanūs ir ypač minkšti tefteliai :)
PanaikintiLabai patiko,puikus receptas ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus patiekalas ;)
AtsakytiPanaikintiSiandien gaminau, laaabai skanu!
AtsakytiPanaikintiO padazo nereikia pavirti?
AtsakytiPanaikintiNe, jis gi vistiek virs orkaitėje :)
PanaikintiKokia turetu buti orkaites programa? Kaitinimas is virsaus, apacios? Vejelis? Deti i auksciausia, zemiausia, vidurini auksti?
AtsakytiPanaikintiTikrai nėra vienos programos. Tiesiog paprastai ir įprastai nustatyta orkaitės temperatūra. Skardelę dėkite geriau per vidurį. Vėlgi, priklauso nuo to, kokia orkaitė. Pas vienus geriau kaista viršus, pas kitus apačia. Manau reguliuokitės kaip jums patogiau. Juk kiekvienas savo orkaitę pažįsta geriausiai :)
PanaikintiKoks cia farsas? Galima daryt is kalakutienos? GAl reikia tada kazko dadeti?
AtsakytiPanaikintiGreita ir labai skanu, švelnu, minkšta. Super receptukas. Darau jau nebe pirmą kartą.
AtsakytiPanaikinti