Pasakysiu tik viena: šios spurgytės tobulos. Labai elementarus receptas, pigus, o svarbiausia išsikepa labai skanios spurgos.
Reikia:
200 g. manų kruopų, 2,5 stiklinės pieno, 2-3 kiaušiniai, 5 šaukštai miltų, 3 šaukštai sviesto, 1-2 šaukštai cukraus, aliejaus kepimui.
Eiga:
Užvirinti pieną kartu su sviestu, užpilti ant manų kuopų, ir virti maišant 10 min. ant mažos ugnies. Košei leisti atvėsti ir tada mušti kiaušinius, suberti miltus ir cukrų.
Šaukštu formuoti ir gražiai įleisti į verdantį aliejų. Kai pagelsta viena spurgos pusė, ją reikia apversti. Pabaigoje spurgytes apibarstykite miltiniu cukrumi.
Recepto šaltinis iš knygos "500 pigių valgių iš miltų ir kruopų".
Jau kepu, nors 200 gr. manų 2,5 stiklinės pieno tikrai neužteko. Žiūrėsim kas gausis ;)
AtsakytiPanaikintitikrai skanu, tik labai daug išėjo, pasilikau rytdienai tešlos uždarius inde, kažin kaip jos atšalusios?
PanaikintiRoberta, pasakyk kaip gavosi? ar verta bandyt? :)
PanaikintiLabai skanu, ir kita diena išliko minkštos, super ;)
AtsakytiPanaikintiŠiaip 200 gr. manų išvirti sunaudojau 1 litra pieno, dėl to ir gavosi labai daug...
AtsakytiPanaikintiManų virti nereikia, užtenka tik užpilti karštu pienu :)
PanaikintiLabai daug pieno sunaudojot.
Panaikintirecepte parašyta užpilti ir virti 10 min... taip daug pieno sunaudojau, bet gavosi gerai, daugiau miltų po to dėjau. Šiandien su mažiau pieno darau, žiūrėsiu kaip gausis ;)
Panaikintipabandziau, bet nieko ispudngo, kazin ar kepsiu dar karta.
AtsakytiPanaikintiMan pradzioj atrode lyg nieko,o paskui kazkaip jau nelabai patikt pradejo,Kepta kose :)
AtsakytiPanaikintiMan per ilgai 10min.manus virt.Viriau gal 08min.pradejo svilt.o pieno nedapilinejau.Viskas pagal recepta
AtsakytiPanaikintiIr skanu,ir nesudetinga,bet as kaitinau su manais tik 8min.Aciu ideju parkui
AtsakytiPanaikintiIr skanu,ir nesidetinga,as kaitinau8min.Aciu ideju parkui
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patinka. Tiesą pasakius aš ne visada laikausi recepto aprašymo, tiesiog viską darau pagal situaciją. Jeigu matau, kad svyla jau po 5 min. tikrai 8 neverdu. :) Ačiū ir Jums. Dėl Jūsų ir stengiuosi, įkelti tikrai vertus dėmesio receptukus :)
AtsakytiPanaikinti