2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Įdaryta paprika

            Esu didelė gerbėja šio nuostabaus patiekalo, kadangi man primena šaunią vaikystę :) Jeigu norite atmainos balandėliams, šis receptukas labai tinkamas.  Tik nepamirškite prieš ruošiant paprikas nublanširuoti (t.y. užpilti verdančiu vandeniu).
            Produktai: 
            Spalvotų paprikų (sunaudojau 7 vnt.);
            500 g. maltos kiaulienos;
            Mėgiamų prieskonių;
            1 pokutis virtų ryžių;
            Morkų.
            Gamybos eiga:
            Kaip ir minėjau, paprikas būtina nublanširuoti, tada bus pašalintas jų kartumas. Pasiruoškite mėsą. Sumaišykite ją su prieskoniais, galima įmušti kiaušinuką, suberkite ryžius. Tada ją kimškite į paprikos vidų. Dėkite į puodą, įpilkite vandenuko arba sultinio. Sumeskite pjaustytas morkas. Puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies. Žinoma galima dėti ir į orkaitę. Padažiuką galima pagardinti grietine, prieskoniais (gamybos eigos pabaigoje). Aš troškinau stebukliniame "Bauer" puode. Laiko nenuėmiau, tačiau kai tik mėsa suminkštėjo išjungiau. Patiekiau su virtomis bulvėmis. Paprikas apliejau tuo pačiu padažiuku kuriame troškinosi.
            Gero apetito!!!!!
            


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą