Pasakysiu trumpai ir aiškiai: "Jos nuostabios". Tikrai labai labai rekomenduoju išbandyti. Greitai išsikepa ir dar greičiau suvalgoma :))))
Reikia šių produktų:
380 g miltų;
40 g cukraus;
pusė šaukštelio druskos;
pusė šaukštelio sodos;
250 ml pieno;
20 g kakavos;
10 g mielių;
3 kiaušinių tryniai;
50 g sviesto.
Gamybos eiga:
Kad tešla būtų elastinga ir minkšta, aš mieles dedu į pašildytą pieną. Tada suberiu druską ir cukrų, viską išmaišau. Dedu nugesintą sodą, ją gesinu su šaukštu grietinės. Taip pat suberiu kakavą, kambario temperatūros sviestą, trynius, ir miltus, tačiau miltų šiek tiek pasilieku atsargai, t.y. visų nesupilu. Tiesiog tešlos minkštumą kontroliuoju miltais. Viską gerai sumaišius, išminkoma tešla. Ją palieku pailsėti maždaug pusei valandos.
Stalą pabarsčius miltais iškočioju 1 cm storio blyną ir stiklinės pagalba įspaudžiu į tešlą. Viduriukui naudoju stikliuką. Tokiu principu išeina vienodos ir gražios spurgytės. Kepu įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Kepa labai greitai, todėl nesudeginkite. Glazūrai naudojau cukraus pudrą sumaišius su šaukšteliu vandens ir citrinos rūgštele pagal skonį. SKANAUS!!!!!!!
bandysim...
AtsakytiPanaikintiAr būtina dėti ir mielių ir sodos?
AtsakytiPanaikintiar sausos mieles dedasi? :)
AtsakytiPanaikinti