2014 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Meksikietiški blynai

           Mano patys skaniausi blynai. Tai firminis receptas, kurį gaminu tik ypatingom šventėm ar ypatingiems svečiams. Negaliu laikyti ir su niekuo nesidalinti, labai ilgai nuo visų slėpiau šį receptą. Todėl su didžiausiu trenksmu kelių jį į dienos šviesą :) Pristatau Jūsų įvertinimui.....
           Ingredientai:
           600-700 g maltos mėsos (labiausiai tinka jautiena);
           300 g olandiško sūrio;
           1 paprika;
           2 nedideli pomidorai;
           salotos lapai;
           250 g indelis grietinės;
           1 svogūnas;
           "Taco" prieskoniai (1 -2 pak.);
           kepti lietiniai blynai ( manau šiems recepto ir nereikia, nes visi jį žino :));

           Gamybos procesas:
           Iš anksto išsikepkite lietinius blynus ( man maždaug išeina ~ 15 vnt.). Tada į sausą keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant silpnos ugnies kol išskirs sultys. Vis pamaišykite ir mentele atskirkite stambesnius mėsos gabaliukus, kad mėsa būtų kuo smulkesnė ir nesulipusi. Į pabaigą suberkite "Taco" prieskonius.  Viską kruopščiai išmaišykite. Tuo tarpu lietinį blyną pasidėkite ant lentutės ar stalo. Ant jo uždėkite vieną salotos lapą, gerą šaukštą keptos mėsos, tada: pomidorus, svogūnus ir papriką (smulkiai pjaustytus kubeliais), vėl ant viršaus šaukštą grietinės ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Gražiai sulankstykite blyno kraštus (kaip voką), ir galiausiai šildykite mikrobangų krosnelėje ~ 2 min. kol sūris išsilydis. Skanauti galite su pomidorų padažų, nors man jie patys nerealiausi vieni. SKANAUS !!!!!!!!




4 komentarai:

  1. O jau kaip skaniai atrodoo! Mielai dabar pasivaišinčiau, chi chi. Reiks prie progos kada pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Svogūnas t.b. nekepintas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. galima dėti raudono svogūno,o vietoj grietinės česnakinio padažo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Čia dar trūksta konservuotų kukurūzų ir bus beveik tikri Taco ;)

    AtsakytiPanaikinti