2014 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Įdaryti šonkauliai

            Tai patiekalas karališkiems pietums. Maniškiams labai patiko, net pirštelius apsilaižė :) Labai sultingas, aromatingas ir įvairiais skoniais turtingas kepinys.
            Mano rekomenduotini ingredientai: 
            1,5 kg. nepjaustytų kiaulienos  šonkaulių (šviežių);
            1 vnt. paprikos;
            1 nedidelis gabalėlis saliero šaknies;
            1 vnt. vidutinio dydžio morkos;
            1 vnt. normalaus dydžio svogūno;
            aliejaus kepimui;
            įvairūs mėgstami prieskoniai ir žolelės (naudojau "Saudos" kiaulienai skirtus prieskonius).
            Veiksmas:
            Šonkaulius iš vakaro įtrinkite prieskoniais. Po kauliukais gražiai įpjaukite, t.y. padarykite "kišenę". Visas daržoves susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Įdarą sudėkite į "kišenę", kraštus sutvirtinkite mediniais pagaliukais. Perkelkite į foliją, kraštus užlenkite ir į skardelę. Kepkite orkaitėje ~ 1 val. Priklausomai nuo mėsos dydžio. Gero apetito...




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą