2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Karšti sumuštiniai

                    Manau dažniausiai gaminamas šis patiekalas yra ne vien tik mano šeimoje, tačiau ir jūsiškėje :) Tikrai pas mus savaitgalio rytas be šių skanėstų neįsivaizduojamas.  Tad nieko nelaukus ir ilgai nekankinus pristatau savo šeimos tradicinius pusryčius.
                    Reikės šių produktų:
                   Batono;
                   Olandiško sūrio;
                   Daktariškos dešros arba mėgstamo rūkyto kumpelio;
                   Raugintų arba marinuotų agurkų;
                   Hellmanns majonezo;
                  Gaminama:
                   Viską sutarkuojame burokine trintuve. Sumaišome su majonezu. Noriu paminėti, kad viską dedu iš akies, todėl dėkite tai ką mėgstate ir kiek mėgstate. Jokių prieskonių neberkite. Masę tepkite ant batono riekės, dėkite į skardą ir kepkite iki 180 laipsnių  temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apačia įgaus šviesų auksinį atspalvį arba iki kol sūris ims lydytis.



2014 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Įdaryti šonkauliai

            Tai patiekalas karališkiems pietums. Maniškiams labai patiko, net pirštelius apsilaižė :) Labai sultingas, aromatingas ir įvairiais skoniais turtingas kepinys.
            Mano rekomenduotini ingredientai: 
            1,5 kg. nepjaustytų kiaulienos  šonkaulių (šviežių);
            1 vnt. paprikos;
            1 nedidelis gabalėlis saliero šaknies;
            1 vnt. vidutinio dydžio morkos;
            1 vnt. normalaus dydžio svogūno;
            aliejaus kepimui;
            įvairūs mėgstami prieskoniai ir žolelės (naudojau "Saudos" kiaulienai skirtus prieskonius).
            Veiksmas:
            Šonkaulius iš vakaro įtrinkite prieskoniais. Po kauliukais gražiai įpjaukite, t.y. padarykite "kišenę". Visas daržoves susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Įdarą sudėkite į "kišenę", kraštus sutvirtinkite mediniais pagaliukais. Perkelkite į foliją, kraštus užlenkite ir į skardelę. Kepkite orkaitėje ~ 1 val. Priklausomai nuo mėsos dydžio. Gero apetito...




2014 m. rugpjūčio 3 d., sekmadienis

Bulvių, šoninės ir sūrio užkepėlė

             Karštis alina, o pietų gaminti nesinori visai. Todėl siūlau pasigaminti labai greitą ir prie puodų stovėti nereikalaujantį patiekalą. Bulvių+šoninės+sūrio užkepėlę: greitiems, sotiems ir skaniems pietums.
             Jums prireiks:
             Šviežių, nedidelių ir gerai nuplautų su lupenomis bulvių. Karšto rūkymo šoninės. Šviežių svogūnų laiškų. Prieskonių bulvėms. Olandiško sūrio.
             Gaminimas:
             Bulves supjaustykite griežinėliais, suberkite į skardelę, pabarstykite prieskoniais, pjaustytą šoninę sudėkite ant viršaus ir šaukite į orkaitę. Kai bulvės bus minkštos, suberkite ant viršaus tarkuotą sūrį. Dar pakepkite kol pastarasis išsilydis. Pabaigoje pabarstykite svogūnų laiškais. Gero apetito!!!