2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Vilniaus blynai

                  Pasiūlysiu užgavienėms išsikepti šiuos blynelius. Minkštučiai, purūs ir labai skanūs. O dar jeigu su nuostabia namine uogiene arba uogytėmis iš daržo (ir šaldytos tiks), tai bus puikiausias pasirinkimas.
                  Reikalinga:
                  300 g miltų;
                  stiklinė grietinės;
                  2 kiaušiniai;
                  3 šaukštai cukraus pudros;
                  1 šaukštelis kepimo miltelių;
                  druskos;
                  aliejaus kepimui.

                  Gamyba:
                  Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Pridėti grietinės, kiaušinių, cukraus, druskos, ir viską gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje su riebalais keptuvėje. Kad blynai nebūtų labai riebūs, aš aliejų įpilu į pačią tešlą, tada į keptuvę nebepilu. Patiekti galima, kaip ir minėjau, su uogiene, uogomis arba su grietine. Skanaus, ir linksmų užgavienių :)
 
Recepto šaltinis "500 pigių valgių iš miltų ir kruopų"

2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Vištienos kotletukai su paprika

                   Nieko nėra paprasčiau, kaip iškepti kotletukus. Tačiau juk norisi, kad kaskart jie būtų kažkuo ypatingi, ir kitoniški. Todėl pasiūlysiu šį visai nesudėtingą, tačiau puikiu skoniu pasižyminti receptą.
                   Ingridientai:
                   Vištiena (aš naudojau filė);
                   Sūris;
                   Cukinija;
                   Paprika (gali būti įvairių spalvų);
                   Kiaušinis;
                   Miltai; 
                   Druskos ir pipirų pagal skonį;
                   Aliejus kepimui.

                   Gamybos eiga:
                   Produktų kiekio nerašiau, nes kaip rašo originaliame recepte, jie imami vienodomis dalimis. Vištiena, paprika ir cukinija supjaustoma nedideliais gabaliukais. Olandiškas sūris sutarkuojamas stambia tarka. Į vištienos ir daržovių masę reikia sudėti miltus (dėjau maždaug šaukštą ar du), įmušti kiaušinį, suberti druskytę ir pipiriukus. Viską gerai sumaišyti, formuojam ir kepam keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Patiekti galima su ryžiais ar daržovių salotomis. Skanaus......

Recepto šaltinis čia.


2014 m. vasario 12 d., trečiadienis

Šokoladinės pončkutės

             Pasakysiu trumpai ir aiškiai: "Jos nuostabios". Tikrai labai labai rekomenduoju išbandyti. Greitai išsikepa ir dar greičiau suvalgoma :))))
             Reikia šių produktų:
             380 g miltų;
             40 g cukraus;
             pusė šaukštelio druskos;
             pusė šaukštelio sodos;
            250 ml pieno;
            20 g kakavos;
            10 g mielių;
            3 kiaušinių tryniai;
            50 g sviesto.
            Gamybos eiga:
            Kad tešla būtų elastinga ir minkšta, aš mieles dedu į pašildytą pieną. Tada suberiu druską ir cukrų, viską išmaišau. Dedu nugesintą sodą, ją gesinu su šaukštu grietinės. Taip pat suberiu kakavą, kambario temperatūros sviestą, trynius, ir miltus, tačiau miltų šiek tiek pasilieku atsargai, t.y. visų nesupilu. Tiesiog tešlos minkštumą kontroliuoju miltais. Viską gerai sumaišius, išminkoma tešla. Ją  palieku pailsėti maždaug  pusei valandos.
            Stalą pabarsčius miltais iškočioju 1 cm storio blyną ir stiklinės pagalba įspaudžiu į tešlą. Viduriukui naudoju stikliuką. Tokiu principu išeina vienodos ir gražios spurgytės. Kepu įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
            Kepa labai greitai, todėl nesudeginkite. Glazūrai naudojau cukraus pudrą sumaišius su šaukšteliu vandens ir citrinos rūgštele pagal skonį. SKANAUS!!!!!!!