2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Vilniaus blynai

                  Pasiūlysiu užgavienėms išsikepti šiuos blynelius. Minkštučiai, purūs ir labai skanūs. O dar jeigu su nuostabia namine uogiene arba uogytėmis iš daržo (ir šaldytos tiks), tai bus puikiausias pasirinkimas.
                  Reikalinga:
                  300 g miltų;
                  stiklinė grietinės;
                  2 kiaušiniai;
                  3 šaukštai cukraus pudros;
                  1 šaukštelis kepimo miltelių;
                  druskos;
                  aliejaus kepimui.

                  Gamyba:
                  Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Pridėti grietinės, kiaušinių, cukraus, druskos, ir viską gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje su riebalais keptuvėje. Kad blynai nebūtų labai riebūs, aš aliejų įpilu į pačią tešlą, tada į keptuvę nebepilu. Patiekti galima, kaip ir minėjau, su uogiene, uogomis arba su grietine. Skanaus, ir linksmų užgavienių :)
 
Recepto šaltinis "500 pigių valgių iš miltų ir kruopų"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą