2013 m. lapkričio 12 d., antradienis

Vištienos filė tešloje

    Paprastas, ir labai elementarus receptas. Produktai, kurie nereikalauja bėgti į parduotuvę, nes jie visada yra šaldytuve (bent jau pas mane). Mėsytė nepaprastai minkšta ir sultinga, tikrai verta pamėginti.
   Sudėtis:
   ● vištienos krūtinėlė - 600 g,
   ● kiaušiniai - 3 vnt,
   ● miltai - 2 šaukštai su kaupu,
   ● citrinos sulčių - 1 valgomasis šaukštas,
   ● petražolių,
   ● druska, pipirai,
   ● prieskonių mišinys " karis " (arba Jūsų mėgstami vištienai),
   ● tarkuoto sūrio - 50 g.
 Gamybos eiga:
 Vištienos filė supjaustyti porcijiniais gabalėliais ir sumaišyti su kariu ar vištienai skirtais prieskoniais. Tada ruoškite tešlą. Jai reikia suplakti kiaušinius, suberti druską su pipirais bei įpilti citrinos sulčių. Sukapokite petražoles ir suberkite į tešlą, taip pat sudėkite ir smulkiai tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Tada atsargiai berkite miltus ir neskubant maišykite, kad neatsirastų gumulų.  Į paruoštą tešlą sumeskite vištienos gabaliukus ir palikite 30-40 min. Tada kepkite įkaitinus keptuvę ir įpilus šiek tiek aliejaus. Į keptuvę dėkite po vieną gabaliuką, kepkite kol gražiai paruduos iš abiejų pusių. Gero apetito.....


Recepto šaltinis čia.

1 komentaras:

  1. As darau su krakmolu ir majonezu, bet man prilimpa prie keptuves tad reiks ismeginti si receptuka. Tik noreciau pasitikslinti ar vistiena butu galima pjaustyti smulkiai ir paskui kepti kaip blynukus? Ir ka duoda citrinos sultys? Niekad nemeginau su citrina, tad labai idomu :)

    AtsakytiPanaikinti