2014 m. spalio 17 d., penktadienis

Traški užkanda

              Artėjant išeiginėms dažnai planuojame šeimai ar draugams prigaminti įmantresnių ar dar neišbandytų patiekalų. Pripažinsiu, jog man paskutiniu metu pritrūksta tik laiko, nors idėjų netrūksta. Tačiau vienu ar kitu gardžiu patiekalu tikrai saviškius palepinu. Todėl pristatau dar visai šviežią naujieną, kuri tinka kaip užkanda prie alaus, ar tiesiog paskanauti vieną.
              Reikės:
              300 g. smulkintų krabų lazdelių;
              200 g. olandiško sūrio;
              2 vnt. kiaušinių;
              4 šaukštai majonezo;
              2 skiltelės česnako;
              žiupsnelis kapotų krapų;
              1 stiklinė džiūvėsėlių;
              aliejus kepimui.
             Gamybos eiga:
              Sutarkuoti sūrį. Krabų lazdeles smulkiai supjaustyti. Sudėti majonezą, česnaką, smulkintus krapus, ir viską gerai sumaišyti. Masę po gabalėlį imti ir šlapiomis rankomis formuoti rutuliukus didesnius nei graikiškas riešutas. Kiekvieną merkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvėsėliuose. Mesti į įkaitintą aliejų. Kepti kol gražiai paruduos ir apskrus.
              GERO APETITO!!!!!!

2 komentarai:

  1. Nesigavo, visi išsibėgiojo vos tik į aliejų įdėjau :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai gal geriau keptuveje kepti, o ne i alieju mesti, jei isirti gali?

    AtsakytiPanaikinti