2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Tortas perteptas varškės kremu

                 
           Kas pasiilgote skanaus ir greitai paruošiamo torto, siūlau šį mano išmėgintą. Prisipažinsiu, jog man pasitikėjimo nekėlė verdama varškė kreme, tačiau kremas buvo idealus, tik kitą kartą pirkčiau kreminę arba kelis kartus permaltą varškę.  O visa esmė yra tokia:
          Kremui reikalingi produktai: 
          1 vnt. kiaušinio;
          2 šaukštai miltų;
          1/3 puodelio cukraus;
          100 g. sviesto;
          500 g. trintos ir liesos varškės.

         Tešlai reikalingi produktai:
         100 g. sviesto;
         2 šaukštai grietinės;
         1/3 puodelio cukraus;
         1 vnt. kiaušinio;
         1 šaukštas medaus;
         0,5 šaukštelio sodos;
         200 g. ir daugiau miltų.

         Gamybos eiga:
         Pirmiausiai pradedame gaminti kremą. Jam reikalinga: kiaušinį sutrinti su cukrumi bei miltais. Tada sudedame kambario temperatūroje stovėjusį sviestą, žodžiu, kad jis būtų minkštas. Varškę sujungiame su pirminiais produktais. Puodą su ingredientais statome ant labai silpnos ugnies. Neišsigąskite, kremas virimo pradžioje bus skystas, tačiau  į pabaigą ims neblogai tirštėti. Tai ir bus kremo virimo tikslas. Tik nepamirškite dažnai maišyti, kad nesviltų apačia.
        Sekantis mūsų žingsnis, tai tešlos pasiruošimas. Jai reikalingus produktus sumaišome. Tešlą padaliname į keturias lygias dalis. Iškočiojame, kepame skardoje kiekvieną lakštą ~180 laipsnių temp. 15 min.
        Būtinai, kai tik išimsite lakštą iš orkaitės, kol jis dar neatvėsęs apipjaustykite pagal pageidaujamą busimo torto formą. Atraižas palikite papuošimui. Pertepame dar karštu kremu, paliekame tortą  pastovėti kambario temperatūroje, tada reikia dėti į šaldytuvą.  SKANAUS :)

Gaminta pagal šį receptą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą