2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Bulvių Gratin


                 Kaune yra vienas nuostabiausių restoranų "Svarstyklės". Jame ir teko paragauti šio skanumėlio.  Grįžusi namo "prisiguglinau" įvairiausių variantų Gratini. Nutariau išbandyti ir aš. Ir galių drąsiai teigti, kad pavyko. Galima skanauti vieną arba tiekti kaip garnyrą prie skanaus kepsnio.
                Produktai, kurie turi būti pas kiekvieną šeimininkę virtuvėje: 
                Bulvių apie 1 kg.;
                2 česnako skiltelės;
                250 g. plakamos (t.y. riebios) grietinėlės;
                0,5 litro pieno;
                Druskos, pipirų;
                Tarkuoto sūrio maždaug 1 puodelio.
                Eiga:
                Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temp. Bulves nulupame ir supjaustome griežinėliais ~ 2 mm storio. Kepiau indeliuose, todėl juos aptepiau sviestu. Jeigu kepsite skardoje ją taip pat reikia ištepti sviestu. Viską reikės sluoksniuoti. Sudėkite bulvių griežinėlius į indelius ant viršaus užbarstykite smulkiai kapotu česnaku. Paberkite druskos ir pipirų. Užpilkite pieną su grietinėle. Pabarstykite tarkuotu sūriu.  Turėkite omenyje, kad viską turite sluoksniuoti. Tad nepilkite visko, o palikite kitoms dalims. Tada vėl bulvių sluoksnis ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio. Kiškite į orkaitę ir kepkite 1-1,5 val. kol įgaus gražų auksinį atspalvį bei pasidengs plutele. Išjunkite orkaitę ir palikite pastovėti 10 min.  
               .•´ ¸.•¨) ¸.•¨).
(¸.•´ (¸.•´ (¸.•¨¯` Bon Appetit  






Recepto šaltinis iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą