2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Užkandinis pyragas

                 Šis užkandinis pyragas atsirado mano receptų knygelėje tuomet, kai pritrūkau idėjų šventiniam stalui. Galiu teigti, kad jis kiek neįprastas, bet ir neprastas. Nenorėjau žaisti su mažomis užkandėlėmis, nes visai neturėjau laiko, todėl pasirinktas šis variantas suintrigavo mano šventės draugus.
                Produktai reikalingi pyragui (lakštams):
                           460 g. fermentinio sūrio;
                           1 kiaušinis;
                           6 šaukštai miltų (galima ir kiek mažiau).
                Blynų tešlos paruošimas:
                           Sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį ir suberti miltus, gerai išminkyti tešlą ir ją padalinus į 3 lygias dalis, iškočioti blynus. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros, skardoje patiesus kepimo popierių. Kepa neilgai apie 10 min. 
                Reikalingi produktai pertepimui:
                    Pirmą sluoksnį tepiau su 1 indeliu šprotų. Juos sutryniau šakute ir sumaišiau su tarkuotais 2 kietai virtais kiaušiniais, bei dėjau šiek tiek prieskoninių žolelių.
                    Antram sluoksniui smulkinau rūkytą lašišą, su smulkiai pjaustytomis 2 virtomis morkomis, 1 raudona paprika (t.p. smulkinta) ir sumaišiau su majonezu.
                               Ant viršaus (t.y. paskutinio viršutinio lakšto) pabarsčiau tarkuotu virtu kiaušiniu (prireikė 2 vnt.).
                              Pertepimams galite rinktis įvairias variacijas. Galima pertepti su pikantiška mišraine, su tūno užtepėle ar t.t., tiesiog tepkite tai ką mėgstate.
                           


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą