2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Gaivi duonos gira


                   Kai saulutė kyla vis aukščiau norisi gerti dar dažniau :) Štai kaip surimavau. Ir visai ne be reikalo, o todėl, kad gira yra puikus troškulio malšinimo gėrimas. Tai nuostabus ir savo skoniu konkurentų neturintis gaivusis gėrimas. Labai rekomenduoju vartoti šaltą. O žemiau pateikiu receptą, kurį radau senose knygose, darydama tvarką.

                  Jums prireiks: 
                  5 litrų vandens;
                  Džiovintos duonos ~ 1 kg.;
                  500 g. cukraus;
                  saujelė razinų;
                  50 g. mielių (šlapių).

                  Giros gamybos procesas:
                  Užvirinti vandenį, sudėti džiovintą duonelę, ir dar pavirinti maždaug 15 min.. Nuėmus nuo ugnies, palaikyti 3-4 val. Tada reikia nukošti, į duonos nuovirą suberti cukrų, bei mieles ištrintas su cukrumi, ir laikoma 12 valandų, kad įrūgtų. Nugraibyti putas, girą supilstyti į butelius, įmetama razinų. Rekomenduojama gerti po 2-3 dienų. Palinkėsiu kantrybės :)



Recepto šaltinis iš knygos: "Šalti patiekalai ir gėrimai" Vilnius 1986 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą