Jums prireiks:
5 litrų vandens;
Džiovintos duonos ~ 1 kg.;
500 g. cukraus;
saujelė razinų;
50 g. mielių (šlapių).
Giros gamybos procesas:
Užvirinti vandenį, sudėti džiovintą duonelę, ir dar pavirinti maždaug 15 min.. Nuėmus nuo ugnies, palaikyti 3-4 val. Tada reikia nukošti, į duonos nuovirą suberti cukrų, bei mieles ištrintas su cukrumi, ir laikoma 12 valandų, kad įrūgtų. Nugraibyti putas, girą supilstyti į butelius, įmetama razinų. Rekomenduojama gerti po 2-3 dienų. Palinkėsiu kantrybės :)
Recepto šaltinis iš knygos: "Šalti patiekalai ir gėrimai" Vilnius 1986 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą