Tai vadinu: lengvais, sočiais ir turtingais pietumis. Žuvies gerbėjams išties labai patiks. Minkšta žuvies mėsytė su traškia sezamų sėklų plutele. Nepaprastai gardūs dienos pietūs, kurie neleido ištarti nė žodžio, tiesiog norėjosi tik valgyti :)
Jums reikės:
~ 500-600 g. jūros lydekos filė;
žiupsenio druskos, juodų maltų pipirų, bei maltų kvapiųjų pipirų;
1 vnt. kiaušinio;
1 vnt. kepto svogūno;
1 valg. šaukšt. krakmolo;
2-3 valg. šaukštų džiūvėsėlių;
~ 90 g. sezamo sėklų + džiūvėsėliai (paniravimui).
Eiga:
Žuvytę sutvarkyti (t.y. iškaulinėti ir supjaustyti), sumalti kartu su keptais svogūnais. Įmušamas kiaušinis. Suberiami prieskoniai, sudedamas krakmolas, bei džiūvėsėliai. Viskas sumaišoma. Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus, juos apvoliokite džiūvėsėlių bei sezamo sėklų mišinyje. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumis, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą