2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Traškūs malti vištienos gabaliukai


                  Esu įsitikinusi, kad šie maltos vištienos gabaliukai jus prikaustys prie lėkštės :)
                Tobulai traškūs, minkšti ir sultingi gabaliukai praturtins jūsų mėgstamiausių receptų sąrašą. Puikiai dera su jūsų mėgstamomis salotomis, ar kitu garnyru, tinka valgyti su padažu ar tiesiog vienus.

                 Reikia šaldytuve turėti:
                 500 g. vištienos (aš rinkausi filė);
           vietoj vandens pyliau grietinėlės, maždaug 50 ml. iki 100 ml.  (tiesiog reikia stebėti, kad nebūtų per skysta); 
                pyliau mėgstamų prieskonių skirtų vištienai;
                1 vnt. kiaušinio;
                apvoliojimui naudojau džiūvėsėlius ir kiaušinių plakinį;
                aliejaus virimui.

                Eiga:
            Maltą vištieną sumaišiau su prieskoniais, kiaušiniu ir grietinėle. Masė neturi būti skysta, kitaip bus sudėtinga formuoti. Dariau pailgus, maždaug nykščio ilgio gabalėlius. Kiekvieną gabaliuką apvoliojau po 2 kartus kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.
            Kepiau gruzdintuvėje, kol gražiai apskrudo.
            SKANAUS.....
                
  




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą