2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Karamelizuotų riešutų pyragas

                Pasiilgau naminio karamelizuotų riešutų pyrago. O šis pyragas įtrauktas į mano mėgstamiausių sąrašą. Gaminau su graikiniais riešutais, ir sūdytais žemės riešutais, bet kitą kartą bandysiu su lazdyno.
                Skelbiu produktų sąrašą:
                Pyrago pagrindui reikės: 400 g. miltų, 250 g. kambario temp.  sviesto, 80 g. cukraus;
                Karameliniams riešutams paruošti: 300 g. riešutų  (sūdytų žemės riešutų ir graikinių riešutų mix), 200 g. rudojo arba paprasto cukraus, 3 valgomi šaukštai riebios grietinėlės, 100 g. sviesto, 100 ml. medaus.
                Gamyba:
                Pirmiausia reikia pasiruošti pyrago pagrindą. Jam reikės sviestą suplakti su cukrumi, plakti iki purumo, suberti miltus po truputėlį reguliuojant tešlos kietumą. Užminkome tešlą rankomis, skardą išklojame kepimo popieriumi. Tešlą iškočiojame ir įklojame į formą, pabadome šakute.  Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min. 175 laipsnių temp.
               Tuo tarpu pasigaminsime karamelizuotus riešutus. Sausoje keptuvėje pasikepiname graikinius riešutukus, žemės riešutų nekepiau, nes ir taip jie jau buvo pakepinti ir dar sūdyti. Gaminame karamelę: ištirpiname sviestą, pridedam cukraus ir medaus, į pabaigą grietinėlę, o galiausiai riešutus. Sumaišome ir supilame ant iškepto pagrindo. Dar "įmetam" į orkaitę 15 min. kad karamelė įgauti gražų auksinį atspalvį. Atvėsiname ir skanaujame su puodeliu karšta žolelių arbata.



Recepto šaltinis: čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą