Kai tik atšyla oras, visada kyla pagunda pasigaminti šaltibarščius, tačiau šį kartą labai užsinorėjau želė. Taip pat vien noro neužteko, nes turėjau daug pieno. Tad šiam desertui labai gerai suėjo.
Reikia:
1 l pieno;
3-4 valg. šaukštai cukraus;
1 mažas pokytis vanilinio cukraus;
4 valg. šaukštai želatinos;
2-3 skirtingų spalvų želė;
Eiga:
Iš želė pakelių pasigaminkite ir sustingdykite želė, taip, kaip nurodyta pakelio instrukcijoje. Želatiną užpilkite puse puodelio šalto vandens, palikite pusę val. brinkti. Į pieną suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite pašildytą ir ištirpintą želatiną. Viską gerai sumaišykite. Spalvotą želė supjaustykite gabaliukais, suberkite į pieną. Atsargiai pamaišykite. Supilkite į formą ir palikite šaldytuve kol želė gerai sustings. Skanaus :)
P.s. Galite įdėti ir šaldytų uogyčių, aš dėjau mėlynių kurios desertui suteikė ypatingo skonio.
Čia talpinami ir saugomi patys gardžiausi, šeimos bei draugų įvertinti receptai. Prisijunk ir tu, parodyk ką mėgsti labiausiai.....
2014 m. kovo 16 d., sekmadienis
2014 m. kovo 5 d., trečiadienis
Sprandinės armonika
Šis receptas labai tiks tiek šventiniams pietums, tiek eiliniams. Mėsytė be galo sultinga. Tai ir skanus ir labai išvaizdus patiekalas.
Jums prireiks:
1-1,5 kg kiaulienos sprandinės;
2 normalaus dydžio pomidorai;
2 svogūnai;
mocarelos arba olandiško sūrio;
rūkyto kumpelio;
majonezo;
kelios skiltelės česnako;
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, kmynų.
Eiga:
Mėsą įpjaukite 1,5 cm juostelėmis (ne iki pat galo). Pabarstykite prieskoniais. Supjaustykite kumpelį, sūrį ir daržoves griežinėliais. Kiekvieną mėsos įpjovimą ištepkite majonezu. Į tarpus dėkite po gabalėlį pomidoro, svogūno, kumpio, sūrio. Turėjau ir paprikos, todėl ji suteikė ypatingą skonį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir smulkintą česnaką barstykite ant viršaus. Įdėkite į foliją ir į skardelę. Kepti reikia 180 laipsnių temp. apie 90 min. Pabaigoje atidenkite foliją ir leiskite šiek tiek apskrusti. Dar pakepkite apie 10 min.
Recepto šaltinis čia.
Jums prireiks:
1-1,5 kg kiaulienos sprandinės;
2 normalaus dydžio pomidorai;
2 svogūnai;
mocarelos arba olandiško sūrio;
rūkyto kumpelio;
majonezo;
kelios skiltelės česnako;
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, kmynų.
Eiga:
Mėsą įpjaukite 1,5 cm juostelėmis (ne iki pat galo). Pabarstykite prieskoniais. Supjaustykite kumpelį, sūrį ir daržoves griežinėliais. Kiekvieną mėsos įpjovimą ištepkite majonezu. Į tarpus dėkite po gabalėlį pomidoro, svogūno, kumpio, sūrio. Turėjau ir paprikos, todėl ji suteikė ypatingą skonį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir smulkintą česnaką barstykite ant viršaus. Įdėkite į foliją ir į skardelę. Kepti reikia 180 laipsnių temp. apie 90 min. Pabaigoje atidenkite foliją ir leiskite šiek tiek apskrusti. Dar pakepkite apie 10 min.
Recepto šaltinis čia.
2014 m. kovo 1 d., šeštadienis
Vilniaus blynai
Pasiūlysiu užgavienėms išsikepti šiuos blynelius. Minkštučiai, purūs ir labai skanūs. O dar jeigu su nuostabia namine uogiene arba uogytėmis iš daržo (ir šaldytos tiks), tai bus puikiausias pasirinkimas.
Reikalinga:
300 g miltų;
stiklinė grietinės;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai cukraus pudros;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
druskos;
aliejaus kepimui.
Gamyba:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Pridėti grietinės, kiaušinių, cukraus, druskos, ir viską gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje su riebalais keptuvėje. Kad blynai nebūtų labai riebūs, aš aliejų įpilu į pačią tešlą, tada į keptuvę nebepilu. Patiekti galima, kaip ir minėjau, su uogiene, uogomis arba su grietine. Skanaus, ir linksmų užgavienių :)
Recepto šaltinis "500 pigių valgių iš miltų ir kruopų"
Reikalinga:
300 g miltų;
stiklinė grietinės;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai cukraus pudros;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
druskos;
aliejaus kepimui.
Gamyba:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Pridėti grietinės, kiaušinių, cukraus, druskos, ir viską gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje su riebalais keptuvėje. Kad blynai nebūtų labai riebūs, aš aliejų įpilu į pačią tešlą, tada į keptuvę nebepilu. Patiekti galima, kaip ir minėjau, su uogiene, uogomis arba su grietine. Skanaus, ir linksmų užgavienių :)
Recepto šaltinis "500 pigių valgių iš miltų ir kruopų"
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)