2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Bananų ir meduolių torčiukas

          Tikrai nuostabus ir greitas receptas. Šitą tortą sugebėtų pagaminti net vaikas-tikrai labai paprasta gamyba, ir produktai tik keli. Dar vienas pliusas-pigus. Bet tai tikrai nereiškia, kad prastas, kas ragavo visi gyrė ir niekas neatspėjo visų ingredientų.
          Taigi ingredientai:
500 g kakavinių meduolių (gali būti ir paprasti)
500 g grietinės (riebesnės)
2 šaukštai cukraus pudros
4 bananai
         Grietinę išmaišome su cukraus pudra. Į torto formą sutrupinkite trečdalį meduolių ir ant viršaus užpilkite apie ketvirtadalį viso kremo.
Tada ant pirmo kremo sluoksnio išdėliojame du riekelėmis supjaustytus bananus. Ant jų vėl šiek tiek kremo, bet nedaug.
          Tada vėl sluoksnis trupintų meduolių, likę bananai ir likęs kremas.
Viršų papuoškite trupintais meduoliais ir padėkite tortą į šaldytuvą bent 4 val.
P.S. Galite skonį "paryškinti" vaisiais, šį kartą tą ir aš padariau. Tortas gavosi gaivesnis ir rūgštesnis.



2015 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Žuvies kotletai su sezamais

            Tai vadinu: lengvais, sočiais ir turtingais pietumis. Žuvies gerbėjams išties labai patiks. Minkšta žuvies  mėsytė su traškia sezamų sėklų plutele. Nepaprastai gardūs dienos pietūs, kurie neleido ištarti nė žodžio, tiesiog norėjosi tik valgyti :)
            Jums reikės:
            ~ 500-600 g. jūros lydekos filė;
            žiupsenio druskos, juodų maltų pipirų, bei maltų kvapiųjų pipirų;
            1 vnt. kiaušinio;
            1 vnt. kepto svogūno;
            1 valg. šaukšt. krakmolo;
            2-3 valg. šaukštų džiūvėsėlių;
            ~ 90 g. sezamo sėklų + džiūvėsėliai (paniravimui).
            Eiga: 
            Žuvytę sutvarkyti (t.y. iškaulinėti ir  supjaustyti), sumalti kartu su keptais svogūnais. Įmušamas kiaušinis. Suberiami prieskoniai, sudedamas krakmolas, bei džiūvėsėliai. Viskas sumaišoma. Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus, juos apvoliokite džiūvėsėlių bei sezamo sėklų mišinyje. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumis, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.



2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Traškios vištienos lazdelės

                Nuo tokio skonio galima ir pirštelius nusikąsti. :) Lazdelėms skiriu 10 balų, tiesiog sudėjus laiką, ingredientus ir rezultatą, gavosi pats tobuliausias patiekalas kokį paskutiniu metu teko ragauti. Nereikia jokių "Magi idėjų". Idėja čia......
               Reikės:
               1 normalaus dydžio vištienos krūtinėlės;
               1 ind. didelis natūralaus jogurto;
               Mėgstami prieskoniai,
               Pirktiniai džiūvėsėliai.
               Padažui: majonezo, kapotų žalumynų, tarkuoto sūrio "Džiugas", grietinės. Dėjau panašiu santykiu, kad nebūtų vien majonezas, sumaišiau ir patiekiau.

              Lazdelių kepimo eiga:
              Labai idealus variantas jeigu vištienos filė paliekate marinuoti jogurte per naktį. Tačiau aš dariau grįžusi po darbo, tikrai neturėjau laiko marinuoti ilgiau, ir galiu teigti, kad pavyko vistiek labai gerai.
             Vištieną supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su prieskoniais bei natūraliu jogurtu. Imkite kiekvieną gabaliuką ir apvoliokite dar džiūvėsėliuose.
             Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temp. Kepimo skardelę išklokite kepimo popieriumi, gražiai sudėkite juosteles. Kepti užteks apie 20 min., neperkepkite, nes mėsa sudžius, nebus sultinga.
             Patiekti galite įvairiai: su salotomis, daržovėmis, ryžiais. Vištienos dar karštą gabaliuką merkite į gardų padažą, kuris suteiks nuostabaus skonio.
             GERO APETITO :)