2020 m. gegužės 19 d., antradienis

Šokoladinis pyragėlis "Lava cake"


       Mano turbūt vienas mėgstamiausių desertų. Minkštas išorėje, skystas viduje. Ne veltui jis vadinamas "Lava". Pradėjęs valgyti desertą maloniai lieki nustebintas savo šokoladiniu skoniu, šiltu ir netikėtai skystu įdaru. Man jis patinka vien dėl to, kad tai nėra ypatingai saldus desertas.

      Desertui reikės:
  • 100-120 g juodojo šokolado;
  • 100 g sviesto;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 trynių;
  • 4 šaukštų cukraus (ne kupini);
  • 2 šaukštų miltų (ne kupini)
     Gaminimas:

     Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens vonelėje, t.y. indą įstatyti į kitą indą su vandeniu ant nedidelės kaitros. Nuolat maišant palaukti kol šokoladas su sviestu ištirps.Kai viskas ištirps, išjungti ir palikti pravėsti. 2 vnt. kiaušinių labai gerai išplakti su cukrumi. Į juos sudėti trynius. Dar kurį laiką paplakti. Tuomet į išplaktą masę sudėti tirpintą šokoladą su sviestu. Lėtai ir maišant suberti miltus. Kepimo formeles ištepti sviestu, į jas supilti šokoladinę pyragėlių masę. Užpildytas formeles reikia padėti kelioms valandoms į šaldytuvą arba į kamerą. Aš to nedariau. Norėjom greitai valgyti, todėl laukti nebuvo laiko. Ir manau situacija nepablogėjo, na nebent ne tokia skysta lava išbėgo. Sudėti formeles į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje. Kepti ilgai nereik, gal kokias 10 min. Išimti iš formelių, uždėti galima kokią uogytę ir apibarstyti cukraus pudra. Man šio pyragėlio procedūra tapo, kaip azartinis žaidimas: išbėgs? neišbėgs?  :)  Nepakartojamas valgyti su ledais...
      
       



Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą