2020 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Lavašo traškučiai (greita ir paprasta)

 


       Šį kartą traškučiai, bet ne bulviniai. Šie labai paprasti, skanūs, traškūs. Man patinka, kad galima juos paįvairinti prieskoninėmis žolelėmis, kaskart įvairesniais prieskoniais, kmynais, pabarstyti džiugo sūriu. Kartais sūriau, kartais aštriau, o kartais net labai švelniai ir dar su jūsų mėgiama užtepėle.


Reikia:
Lavašo (man užteko 1pakuotės);
Mėgstamų prieskonių;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus;

Padažui:
Helmans salat majonezo;
Graikiško jogurto;
Česnako

      Gaminant padažą visko dėjau pagal savo skonį.

     O traškučiams gaminti, reikia supjaustyti lavašą, tačiau aš atradau geresnį būdą. Lavašą sukarpiau žirklėmis vienodais gabalėliais. Apibarsčiau prieskoniais, bei sumaišiau su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Plonu sluoksniu lavašo gabalėlius paskirsčiau skardoje ir kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių  apie 5 min, arba kol įgaus auksinį atspalvį. Primenu, kad jie greitai kepa, todėl neatsitraukite nuo kepimo proceso nė minutei. Iškepus leiskite pravėsti. O tada, skanaus......




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą