2020 m. gegužės 30 d., šeštadienis

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu

                

            Pagaliau prisiruošiau įkelti dar vieną mūsų šeimos numylėtą ir labai laukiamą patiekalą. Traškūs baklažanai kažkas neapsakomo. Reik pripažinti, kad ši daržovė nepasižymi kažkokiu ypatingu skoniu, tačiau su juo labai dera marinuotos ir pakeptos daržovės. 
              Reikės: 
              1 baklažano;
              4-5 kupinų šaukštų tempūros;
              vandens tempūrai atskiesti;
              prieskonių (mėgstamų);
              1 paprika;
              1 svogūno galvutė;
              alyvuogių aliejaus;
              acto arba citrinų sulčių;
              Padažui:
              2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
              3 šaukštai sojos padažo (galima pamaišyti kartu su Volčesteriu);
              2 šaukštai medaus;
              2 šaukštai citrinos sulčių;
             norint tirštumo aš įmaišau bulvių krakmolo nedidelį šaukštelį, jį sumaišau su vandeniu ir supilu į padažo masę.

              Gamyba:
          Baklažaną supjaustyti piršto storio juostelėmis. Juos sumaišyti su mėgstamais prieskoniais, galima tik su druska ir juodu maltu pipiru. Palikti 1val., tačiau galima ir nelaukti. Kol baklažanai mirksta prieskoniuose, reikia pasipjaustyti daržoves (papriką su svogūnu) kubeliais ir trumpam pamarinuoti su actu arba citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Palikti galima irgi 1val. Tačiau idealiausia būtų viską pasimarinuoti iš vakaro. Bet taip norisi čia ir dabar 😀
              Sumaišyti tempūrą su vandeniu, reikia pasidaryti ganėtinai tirštą. Pilkite vandenį po truputį ir kontroliuokite masės tirštumą. Kiekvieną baklažano gabalėlį pamirkykite tešloje ir virkite aliejuje.  Nuvarvinkite aliejaus perteklių. 
               Kitoje keptuvėje pakepkite marinuotas daržovės, kol šios suminkštės.
              Galiausiai pasiruoškite padažą. Į indą kuriame jį virsite supilkite aliejų, medų, lėtai kaitinkite ir maišykite. Tada sojų padažą, citrinos sultis. Pabaigai jeigu reikia įmaišykite krakomolo. 
               Ant traškių baklažanų užverskite daržoves, o ant viršaus padažo. Skonis dieviškas.....


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą