2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Įdarytas bulvinis kepsnys

  Puikus, greitas ir sotus patiekalas. Galite išlaisvinti savo vaizduotę ir pritaikyti įdarą pagal kiekvieno skonį. 

  2 porcijoms reikia:
  5 vid. dydžio bulvės;
  2 šaukštai miltų;
  druska, pipirai (pagal skonį), kmynų (jeigu mėgstate);
  1 kiaušinis;
   kepimui aliejaus;
   kiaulienos karštai rūkyto kumpio (griežinėliai);
   sūris (tinka bet koks);
   petražolė, gelsvė.

  Paruošimas:
  1. Susitarkuojame bulves, įmušame kiaušinį, pridedame prieskonių, miltų. Viską gerai sumaišome. Ant įkaitusios keptuvės pilame aliejaus, ir dedame pusę tarkuotų bulvių. Paspaudžiame ir dedame prieskonines žolytes, sūrį bei kumpio griežinėlius. 
  2. Tada ant viršaus kitą bulvių sluoksnį. 
  3. Uždengiame keptuvę dangčiu. Ir kepame ant silpnos ugnies, neatidarinėdami dangčio.
  4. Kepame 30 min. 

  Patarimas. Jeigu dėsite daug pvz. pelėsinio sūrio, tuomet nepadauginkite druskos bulvėse. Taip pat galite įdėti ir raugintų arba marinuotų agurkų. Žodžiu eksperimentuokite, vistiek bus skanu :)



Recepto šaltinis čia.

8 komentarai:

  1. Ir nereikia apversti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, kepant nereikia. Tik į lėkštę verskite apskrudusia puse į viršų.

      Panaikinti
  2. O ,bulves tarkuot per smulkia tarka?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Daug kartų esu kepusi, tačiau be kiaušinio ir be miltų. Kam jie?? Įdarui sutarkuodavau pieniškas dešreles, dar žiupsnelis žalumynų ir supjaustytų pomidorų su majonezu. Apversti reikia. Super :-)

    AtsakytiPanaikinti