2013 m. spalio 25 d., penktadienis

Įdarytas netikras zuikis

Labai ypatingo skonio šiam patiekalui suteikia kumpis. Tikrai išėjo labai skanūs pietūs.
Produktai:
700 g. maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
4 riekelės batono;
4 šaukštai vandens;
žiupsnelis druskos, pipirų;
200 g. griežinėliais pjaustyto kumpio;
200 g. mocarelos;
aliejaus kepimui ir zuikio paviršiui.

Eiga: 
Batono riekeles pamirkykite vandenyje arba piene, nuspauskite ir sumalkite kartu su mėsa. Į mėsą pridėkite prieskonių, įpilkite vandens, jei norite įmuškite ir kiaušinį. Viską gerai sumaišykite. Mėsą padalykite į dvi dalis. Siaurą skardelę ištepkite aliejumi, ant viršaus dėkite pirmą sluoksnį mėsos. Gerai paspauskite ir sudėkite kumpį, ir tada pjaustytą mocarelą. Užklokite antru sluoksniu mėsos ir vėl gerai prispauskite, patepkite aliejumi. Kepkite iki 180 ir daugiau  laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
SKANAUS.....



 Recepto šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą