2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

Vištienos kepsnys su vyšniniais pomidorais

          Mėgstantiems ar pasiilgusiems ypatingų pietų,  labai rekomenduoju šį nuostabų kepsnį.  Jūsų pietūs išties taps karališki :) Labai traškus kepsnys su skaniai iškepusiais pomidorais, bei sūriu, kuris patiekalui suteikia dar nuostabesnį skonį ir traškumą.
           Tam reikia:
           2 vištienos krūtinėlių;
           150 g. sūrio (naudojau olandišką);
           druskos, pipirų;
           alyvuogių aliejaus;
           5-6 vyšninių pomidoriukų;
           baziliko;
          1 a. šaukštelis kario;
          2 kiaušiniai;
          2 saujos džiūvėsėlių.

         Gamybos procesas:
         Vištienos krūtinėlę įpjauname, ir atlenkiame, kad kepsnys taptų didesnis. Jeigu pageidaujate mažesnių ir daugiau kepsnių, tuomet galima įpjauti per visą filė, ir iš vienos gausime du gabaliukus. Krūtinėlę užklojame maišeliu, kad mušant nesitaškytų sultys. Pamuškite kočėlu. Vištienos filė pabarstome prieskoniais: druska, pipirais bei kariu. Vienoje lėkštėje išplakame kiaušinius, kitoje suberkite dvi saujas džiūvėsėlių, o trečioje tarkuokite sūrį. Į keptuvę įpilame aliejaus. Keptuvę gerai reikia įkaitinti. Vištieną pirmiausiai pamirkome kiaušinio plakinyje, tada pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl plakinyje, o tada tarkuotame sūryje. Dėkite į karštą keptuvę ir ant didelės ugnies apkepkite greitai maždaug 2 minutes. Tada kepsnius sudėkite į skardą primėtykite į dvi ar keturias dalis pjautus pomidorus, pamėtykite baziliko ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių, pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu  ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, maždaug 10 min. arba kol sūris išsilydis.

Recepto šaltinis čia.

1 komentaras:

  1. Labai dailiai atrodo! Įsivaizduoju, kaip skanu...mmm...
    Kartais tokius kotletukus gaminu tiesiog su sūriu ant viršaus, nebūčiau pagalvojusi, kad galima ir pomidoriukų pridėti :)

    AtsakytiPanaikinti