Šį kartą virtuvėje sukosi mano dukra 👸 Tai buvo ta diena, kai taip norėjosi ko nors saldaus. Gerai, kai namie radome želatinos, citrinos rūgšties, bei želė. Tai pagrindiniai šių guminukų ingridientai. Lengvai paruošiami, ir labai greitai suvalgomi 😆
Reikia turėti:
- 1 pakuotės želės (jei norite spalvotų guminukų, jums prireiks kelių, skirtingų skonių želės);
- 3 šaukštų želatinos;
- maždaug 3 šaukštų cukraus (jei nemėgstate labai saldžiai, galima dėti tik 2 šaukštus);
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties;
- 150 ml virinto šilto vandens.
Gaminimas:
Želę, želatiną ir cukrų suberkite į indą ir užpilkite vandeniu. Labai gerai išmaišykite (kad nebūtų gumuliukų) ir palikite maždaug valandai, kad išbrinktų. Atskirame puode užvirinkite vandenį ir į jį įstatykite indą su želės mase. Suberkite citrinos rūgštį ir viską maišykite, kol vėl masė taps skysta. Paruoštą guminukų masę supilkite į norimas formeles ir palikite keletai valandų, kad atvėstų ir sustingtų. Skanaus!
Recepto šaltinis čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą