2020 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Guminukai

      Šį kartą virtuvėje sukosi mano dukra 👸 Tai buvo ta diena, kai taip norėjosi ko nors saldaus. Gerai, kai namie radome želatinos, citrinos rūgšties, bei želė. Tai pagrindiniai šių guminukų  ingridientai. Lengvai paruošiami, ir labai greitai suvalgomi 😆


      Reikia turėti: 
  • 1 pakuotės želės (jei norite spalvotų guminukų, jums prireiks kelių, skirtingų skonių želės);
  • 3 šaukštų želatinos;
  • maždaug 3 šaukštų cukraus (jei nemėgstate labai saldžiai, galima dėti tik 2 šaukštus);
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties;
  • 150 ml virinto šilto vandens.

     Gaminimas:

Želę, želatiną ir cukrų suberkite į indą ir užpilkite vandeniu. Labai gerai išmaišykite (kad nebūtų gumuliukų) ir palikite maždaug valandai, kad išbrinktų. Atskirame puode užvirinkite vandenį ir į jį įstatykite indą su želės mase. Suberkite citrinos rūgštį ir viską maišykite, kol vėl masė taps skysta. Paruoštą guminukų masę supilkite į norimas formeles ir palikite keletai valandų, kad atvėstų ir sustingtų. Skanaus!





Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą