2020 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

Mielinės bandelės

     

        Atradau labai tobulą mielinių bandelių receptą. Ši tešla labai tinka tiek saldžioms bandelėms, tiek bandelėms su spirgučiais. Minkštos, purios tiesiog nerealios 😇
        Jas kepiau prie sriubytės, tai pat su šia tešla kepiau ir bandeles su obuoliais bei cinamonu.

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų;
  • 7 g sausų mielių (apie 20-25 g šlapių mielių);
  • 250 ml pieno;
  • 40 g cukraus (atitinkamai kokio saldumo bandeles darysite);
  • 50 g kambario temperatūros sviesto (galima ir aliejaus);
  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos;
  • šaukštas sezamų sėklų.      

Gamyba:

     Pieną šiek tiek pašildykite, į jį suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti. Iš miltų, kiaušinio, sviesto, druskos, ir pieno su mielėmis užminkykite tešlą. Palikite ją šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltų.
    Formuokite norimas bandeles, sudėkite ant kepimo popieriaus arba aliejumi išteptos skardos. Dar ištepkite kiaušinio plakiniu ir užbarstykite sezamo sėklomis. Palikite kol kiek pakils. Kepkite apie 15 min. Įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.  SKANAUS  🍴




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą