2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Morengai

     



       Ilgai galvojau ką daryti su likusiais baltymais nuo kiaušinių. Svarsčiau ar morengai ar macarons. Nusprendžiau, kad morengams nesugadinsiu daug produktų, o tarp kitko net ir turbūt neįmanoma nieko sugadinti, na nebent sudeginti. Todėl ėmiausi labai atsakingo ir pagrindinio proceso šiame recepte, tai gero baltymų išplakimo. Visa esmė yra standi baltymų puta.

           Jiems reikės:

4 kiaušinių baltymų;
250 g cukraus;
1 v.š. citrinos sulčių;
šiek tiek druskos

         Morengų gamybos procesas:

 1. Kiaušinių baltymus reikia išplakti su žiupsneliu druskos, po truputį pilkite cukrų, ir citrinos sultis. Plakti tol, kol baltymai taps standūs (turi apvertus dubenį baltymai neiškristi).
 2. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.
 3. Ant skardos išklotos kepimo popieriumi formuoti norimo dydžio sausainius.
 4. Orkaitę reikia įkaitinti iki 100-110 laipsnių.
 5. Dėti į orkaitę ir džiovinti apie 40 min., man užteko 30 min. gal ir mažiau, mano šeimai patinka šlapias vidus, tarsi guma.
 6. Galima apibarstyti tirpintu šokoladu, pabarstukais, pertepti sviestiniu kremu, daryti tortą su braškėmis ir užpilu, fantazijai ir norams pavaldus receptas 👏  SKANAUS








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą