2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Kukurūzų užkandis

Na šis skanėstas man labai primena vaikystę :) Gardus ir greitai pagaminamas desertas prie arbatos.
Reikia:
500 g. saldainių "Irisas" (neluptų);
180 g. sviesto;
100 g. nesaldintų kukurūzų.
Eiga: 
Saldainius su sviestu sudėti į puodą ir kaitinti ant silpnos kaitros. Dažnai maišant leidžiame produktams išsilydyti iki vientisos masės. Sudėti kukurūzus, gerai išmaišyti ir perkelti į skardelę. Dedame į šaldytuvą 15-20 min. Ir ragaujame. SKANAUS!

Recepto šaltinis čia.

13 komentarų:

  1. Irisų neluptų?kaip suprasti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kukuruzus galima imti po viena ir valgyti ar jau pjaustyti reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O ar galima vietoj irisų naudoti rudu kondensuotą pieną ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš esu bandžius su rududu, bet man jie nesusiklijavo, labai trupėjo ir teko valgyti po vieną kukurūzą. Girdėjau dar galima saldainius "karvutė" dėti.

      Panaikinti
  4. Laba, O kukurūzu yra dviejų rūšių, tie dėžutėse kietesni, ir tokie permatomuose maišuose minkšti, tirstantys burnoje.. Kurie geriau? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. niekur nerandu neluptu irisu, nu pipiec

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokių ir nerasi :) Reikia pačiai lupti. Bet labai tinka ir saldainiai "karvutė" man asmeniškai jie labiau patiko :)

      Panaikinti
  6. Galimas ir kitas, šio skanėsto variantas, galima kondensuotą pieną virti vieną valandą ir užpilti ant kukurūzų (2 skardinės ant 1 didesio pakio kukurūzų), tada sudėti į norimą formą ir į šaldytuvą per naktį, ištraukus išversti ant tortinės ar lėkštės :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. as toki darau tik dedu puse kiekio irisu ir puse kiekio zasu kojeliu saldainiu (jie su kakava) musu seimai taip daugiau patinka

    AtsakytiPanaikinti