2013 m. spalio 8 d., antradienis

Struffoli


       Atnešu ir dedu ant stalo labai skanų patiekaliuką. Aš sakyčiau, kad jis "skruzdėlyno" brolis, kažkuo tikrai turi panašumų. Na, o Jūs įvertinkite patys į ką panašu :)

      Reikalingi produktai:
      450 g miltų
      4 vidutinio dydžio kiaušiniai
      žiupsnelis druskos
      1 valgomasis šaukštas cukraus
      citrinų arba apelsinų žievelės pagal skonį
      augalinio aliejaus kepimui

     Glajui :
     Medaus 200 g
     3 šaukštai cukraus

     Papuošimui:
     Labai tiks džiovinti vaisiai (ypač spanguolės)
     Aš naudojau aguonas, kokoso drožles ir pabarstukus (tai ką turėjau).

     Paruošimo būdas:
     1. Sumaišykite miltus su druska, cukrumi ir citrinos tarkuota žievele. Tada miltus suberkite ant stalo, padarykite duobutę, ir muškite kiaušinius. Gerai išminkykite tešlą, man gavosi šiek tiek kieta tešla, todėl įpyliau šlakelį pieno.
     2. Padalykite tešlą į kelias dalis, ir kiekvieną jų iškočiokite į juosteles. Tada pjaustykite 1,5 cm storio ir ilgio gabaliukais.
     3. Tuo tarpu puode  įkaitinkite aliejų iki 170 laipsnių temperatūros.
     4. Meskite į jį tešlos gabaliukus, kepkite kol gražiai apkeps ir įgaus švelnią auksinę spalvą. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalai.
     5. Pasiruoškite glajų. Į puodą supilkite medų ir cukrų. Statykite ant ugnies ir kaitinkite kol ištirps cukrus. Tada sumeskite keptus tešlos kamuoliukus ir gerai išmaišykite. Aš įbėriau dar aguonų. Viską perdėkite į lėkštę ir puoškite džiovintais vaisiais. Leiskite struffoliams atvėsti ir galite skanauti.





 Recepto šaltinis čia.

5 komentarai:

  1. tai čia ir yra skruzdėlynas.. :)) mes dar jį "kleckiniu" vadinam. pats mano mėgstamiausias...mmmm.... o pjaustyt galima paprasčiau: iškočioti blyna, su rateliu skersai ir išilgai supjaustyti ir su lopetėle dėti į taukus. nebijoti, kad būna sulipę. virdami atsiskiria :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o mano močiutė zacierkiniu tortu vadindavo

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, šitas "zacierkinis" tortas senesnis už žagarus, bet skanus

    AtsakytiPanaikinti